De charme van Takayama. Een bezoek waard

Takayama bezoeken: huiten huisjes en gezellige winkelstraten
Takayama bezoeken: houten huisjes en gezellige winkelstraten.

Takayama, een traditioneel dorp in de Japanse Alpen, stond al een tijdje op onze verlanglijst. Van uitstel komt geen afstel deze keer. Wat een supergezellig stadje met prachtige traditionele houten huizen, kunstige winkels en leuke musea. Dat alles tegen een indrukwekkend berglandschap. Onze hoge verwachtingen werden meer dan ingelost.

Wat bezoeken in Takayama?

Deze diashow vereist JavaScript.

Hida Folk village
In dit openluchtmuseum werden traditionele huisjes vanuit de hele regio heropgebouwd. Binnenin krijg je een levendig beeld van de leefwereld van de Japanse boeren, kleermakers, houtbewerkers, … uit vervlogen tijden. Het Bokrijk van Japan!

Deze diashow vereist JavaScript.

Yoshijima Heritage House
 In de gids was te lezen dat dit beschermde huis een grote architecturaal waarde heeft, maar verder wist ik niet wat te verwachten. Hoe minder je weet, hoe groter de verrassing. Beetje weggeblazen geweest. Een wonderbaarlijke esthetische ervaring. Voor al wie van architectuur en kunst houdt. De prachtige werken van Toko Shinoda sieren de kamers. Ik had nog nooit van haar gehoord, maar heb er een favoriete kunstenaar bij. Spijtig genoeg een beetje boven budget…

Deze diashow vereist JavaScript.

Vlakbij dit huis vonden we een al even prachtig klein restaurantje. We kregen een typisch Japanse lunch voorgeschoteld, samen met heel veel liefde van de gastvrouw en de klanten.

Deze diashow vereist JavaScript.

We bezochten de miya-gawa morning market en vonden het wel gezellig wandelen langs de rivier en de kraampjes, maar zouden het niet catalogiseren onder ‘niet te missen’. Gidsen overdrijven graag.

Deze diashow vereist JavaScript.

Hida Takayama museum of art
Opnieuw een prachtig gebouw, waarin een vrij uitgebreide collectie art nouveau en art-deco huist. De spectaculaire glazen fontein van Lalique, die nog op de Champs Elysées stond, is het pronkstuk van de collectie. Elke tien minuten kan je hem in werking zien. Prachtig berglandschap tegen de achtergrond, extra mooi bij ‘golden hour’ wanneer wij er waren.

Ruïnes van Takayama castle
In het oosten liggen mooie heuvels met tempels, schrijnen, een tuin en de ruïnes van het oude kasteel (Takatama-jo). Veel verbeelding nodig, dus maak de klim eerder voor de wandeling of het uitzicht.

Deze diashow vereist JavaScript.

Takayama Showa-kan
Wie nostalgisch is naar de jaren ’50 en ’60 kan hier z’n hart ophalen. Wij voelden ons niet echt aangesproken, dus hielden we het bij een blik op de souvenirshop. Ook leuk.

 

We sloegen de tempels en schrijnen deze keer over. We hebben het gevoel dat we er te weinig van kennen om veel onderscheid te zien. We gingen voluit voor musea, wandelen en originele souvenirs kopen.

Wat kochten we in Takayama?

Takayama Kashiwa houtbewerking
Takayama staat bekend om houtbewerking. Kashiwa stoelen: to buy or not to buy?
  • Takayama staat onder andere bekend om houtbewerking. We willen naar huis met mooie Japanse stoelen. We spendeerden zo’n 2 uur in de Kashiwa showroom en bezochten verder nog de Hida Collection en twee andere meubelwinkels. Ik heb genoeg stoelen gezien voor het komende half jaar en natuurlijk konden we geen beslissing maken.

Houten speelgoed.JPG

  • Wel houten speelgoed gekocht, die keuze was sneller gemaakt 🙂
  • Japanse afdruk houtsnede (houtprint)
  • Papier-mâche beeldjes
  • Uiteraard omiyage voor de collega’s en buren. Sake is ook een leuk souvenir.

Wat eten in Takayama

Wat eten in Takayama? Hida beef
Wat eten in Takayama? Hida beef is populair!
  • Hida beef. Japanners staan in lange rijen aan te schuiven om -toegegeven zeer fotogenieke – streetfood met hida beef te bemachtigen. Wij hebben wat minder geduld en gingen ’s avonds voor de hida-hamburger.
  • Ramen (vooral soba noedels, die gemaakt zijn van boekweit)
  • Sake. We namen een gratis tour in een sakebrouwerij. Interessant, maar de chrono stond op, dus er was niet veel ruimte om vragen te stellen.

    Deze diashow vereist JavaScript.

 

3 gedachten over “De charme van Takayama. Een bezoek waard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s