Ho Ho Ho(e) Kerst vieren in Japan?

Je kan het vreemd vinden, maar Kerst wordt ook in Japan gevierd. Helaas niet met een vrije dag. Het is niet zozeer een religieus feest, maar het staat symbool voor het ‘verspreiden van geluk’ en betekent ook hier tijd doorbrengen met je geliefden. (Kerstavond is een populaire date night!). De straten staan bol van de decoratie, overal hoor je kerstmuziek – het zijn echt dezelfde deuntjes over de hele wereld – , de arme winkelbediendes moeten een kerstmuts op en sommige Japanners halen zelfs een kerstboom in huis. Uiteraard is ook hier Kerst enorm gecommercialiseerd, maar als er nu één bezigheid is die Japanners graag doen dan is het wel shoppen. En eten. En zich verkleden. Christmas checks all the boxes!

Er zijn niet alleen gelijkenissen. Kalkoen is onvindbaar in Japan, dus wat eten ze? Juist ja, kip. Tot zover kan je mee met de logica, maar nu komt het: de Japanners eten traditioneel ………….. Kentucky Fried Chicken op Kerst.  Allemaal te ‘danken’ aan de intensieve marketing van de Amerikaanse fastfoodketen die zijn eerste vestiging in ’70 opende in Nagoya. In ’74 begon het de campagne KFC for Christmas (in het Japans-Engels klinkt dat “Kurisumasu ni wa kentakkii”) die zeer succesvol bleek. Meegaan in hypes is zooo Japans, maar KFC for Christmas is een blijver. Vandaag is het eten van kip een wijdverspreide traditie onder de Japanners. Miljoenen mensen schuiven elk jaar aan om fried chicken te kopen. Begrijpen wie begrijpe kan! Wij maken vanavond lekker ons eigen potje klaar.

Chicken for ChristmasChicken for Christmas 2

Ook de supermarkten willen een graantje meepikken van de KFC-hype met Kerst.

5 gedachten over “Ho Ho Ho(e) Kerst vieren in Japan?

  1. Dag Barabara en co,

    Die Amerikanen ook…. Enfin ik wens jullie een fijne kersttijd toe al dan niet met kalkoen en een schitterend 2019! Doe dat daar nog goed. Hartelijke groet,

    Kaat ________________________________

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s